Tankens kraft

Ibland är det tufft att leva och man undrar hur många prövningar man egentligen ska behöva gå igenom. Så känner vi ALLA ibland. Vissa mer ofta än andra. Jag var en av de som hörde till den kategorin - mer ofta än andra. Mark my words though, jag var!

Allting började med den där röran för ungefär 3 år sedan. Det var då jag tappade bort min bästa vän i ett kaos och en orkan i nedåtgående eländesspiral. Jag har ju skrivit om det förut, det var en totalt omvändade tid för mig. Jag mådde rätt så dåligt, men bestämde mig ganska snart då också för att vända vinden rätt igen. Jag hade 2 små flickor som behövde sin mamma och en underbar make som ville ha tillbaka sin lyckliga fru igen så jag behövde hitta tillbaka igen omgående. Så här kunde jag inte fortsätta.

Idag är jag en helt ny människa. Och en helt annan människa. Mina skratt låter forfarande likadant och jag har fortfarande samma humor. Min favoritmaträtt är fortfarande densamma och min musiksmak är fortfarande den bästa ;-) Jag  har fortfarande ganska lika intressen och är fortfarande impulsiv och ganska bestämd med vad jag vill. Men den stora skillnaden är att jag funnit ett inre lugn. Alltså ett riktigt inre lugn.

För 3 år sen levde jag ett helt annat liv. Jag var aldrig själv, alltså verkligen - aldrig nånsin! Jag jobbade, kom hem och tog hand om min familj, träffade kompisar och hade bjudningar eller var bortbjuden varenda helg! Jag hade ett stort socialt behov och klarade inte riktigt av att vara själv. Om det mot förmodan var som så att vi inte hade något att göra en helg så såg jag till att vi fick något att göra. Jag tutade och körde med full gas genom livet och brydde mig inte om att varken sakta in emellanåt eller att kika i backspegeln.
Tempot var galet och min käre make var nästan jämt trött. Men snäll som han är så satt han alltid med på tåget utan att gnälla.
Jag hade ett stort behov av att inte bara vara accepterad utan även att vara omtyckt och jag vet inte varför det spelade någon roll, men det gjorde det. Jag kände ofta att jag behövde "roa" folk och att jag behövde vara "spindeln i nätet" bland mina vänner. Jag stod ofta som arrangör när vi träffades och till slut togs det lite "för givet" 

Men så kom det där året då allt raserades. Människor jag trodde jag kände utan och innan visade mig sina riktiga jag och jag blev sviken inte bara en eller två gånger utan tre och detta då av en vän som jag aldrig kunnat drömma om skulle svika mig. Historien innehåller så mycket mer än jag kan berätta här på internet eftersom jag inte vill hänga ut någon eller trampa någon på tårna. Men sveken h*n utsatta mig och min man för var bortom all logik. Att vi funnits där för denna "vän" i vått och torrt, i ur och skur för den här vännen spelade ingen roll. Människors ego är ibland vidrigt.

Och vad som egentligen hände spelar idag ingen roll. Vi är inte osams med någon och tycker inte illa om någon alls, men den absolut stora skillnaden idag från då är att vi idag VET att vi kommer springa på motgångar och svårigheter i livet. Alla människor kommer inte alltid vara ärliga och en del kommer tom ljuga för oss. En del saker kommer göra ont och jag kan inte hjälpa allt i livet. Men nu vet jag hur jag ska hantera saker som blir jobbiga, och nu vet vi också hur vi ska hantera det när det händer. Tankens kraft.

De som känner mig väl vet hur mycket jag promotar för tankens kraft och för den som är öppen för detta i sitt liv kommer en helt ny värld av välmåeende att öpnna sig. Det är verkligen så. DU och bara DU kan påverka ditt liv och hur du tar emot en motgång. Öppna dina sinnen och få ny kraft.

Detta är saxat från en annan blogg av en annan människa som också funnit styrka i tankens kraft. Jag tyckte det var så bra beskrivet att jag valde att kopiera:

 Att våra tankar påverkar oss är vi nog många överens om.

Ett litet test:

"Tänk dig hur du tar fram en citron och delar den med en kniv. Pressa några droppar av saften direkt i munnen. Känn hur det smakar. Hur reagerar du? Du kanske kunde känna effekten av din tanke och riktigt känna smaken av en citron. Du kanske även märkte en kroppslig reaktion, att det "sög" i mungiporna, salivutsöndringen ökade och magen förberedde sig för att ta emot föda. Kroppen tar hjälp av sin erfarenhetsbank där vi lagrar våra minnen och erfarenheter av vad vi upplevt. De kan sedan framkallas olika lätt beroende av vad det är för erfarenheter.

 

Ett annat exempel kan vara att du vantrivs på jobbet och får ont i magen när du är där. Det kan gå så långt att när du vaknar på morgonen och bara tänker på jobbet så får du ont i magen. Det kan vara som en "trigger" - en utlösande faktor bara att tänka på jobbet. Eller som en betingning (ett inlärt reaktionsmönster).

Man kan också lära sig att använda positiva "triggers". Om du vid varje djupavspänningsövning t.ex. tänker orden "lugn och avspänd" så kan det så småning om räcka att säga de orden (även under stressiga förhållanden) för att bli mer lugn och avspänd. Övning ger färdighet. Att medvetet andas ut varje gång man sätter sig ner eller då telefonen ringer kan också vara en avspännings"trigger".

Vi påverkas både av våra positiva och negativa tankar. Använd dig av den potentialen att påverka dig själv i positiv riktning med tankens hjälp.

Fyll på med mer positiva konstruktiva tankar så får färre av de negativa tankarna plats. Låt dina tankar vara mer här och nu, istället för i det förflutna eller i framtiden. Då hushållar du bättre med din energi och klarar bättre dagen idag. När du är mer närvarande i det du gör ökar livsglädjen och tillfredsställelsen."
Idag har jag funnit harmoni och tycker egentid är viktigt! Jag bryr mig inte om ifall någon inte tycker om mig, man kan helt enkelt inte älskas av alla! Jag behöver inte längre "roa" andra utan känner mig trygg i mig själv. Jag kan kontrollera mina egna tankar och känslor och vill aldrig mer hamna i den sitsen jag fann mig i för 3 år sen. Därför är min bok "Tankens kraft" min bibel.
Men i morse såg jag på Malou Von Sivers program att de pratade om boken "The secret" som också den berör precis samma ämne. Så den måste jag också köpa! För även om man vill leva efter tankens kraft så behöver man ibland friska upp sin inspiration och då är dessa böcker GULD!
 
Jag önskar alla denna insikt i livet och kan med värme rekomendera "Tankens kraft"-boken.
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

* Lounge For Stars *

Jag trodde aldrig att jag skulle bli en bloggare, men jag har nog helt enkelt för mycket att dela med mig av här i livet. I den här bloggen tänkte jag skriva om mig, mitt liv och en del av vad som sker runt om mig. Tänkte dela med mig av kloka ord jag hör och har hört. Men denna blogg kommer även handla om mode och inredning som hör till mina stora intressen, och även om min kattuppfödning (Devon Rex-katter) som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag kommer även skriva en del om träning och nyttig mat. Hoppas ni ska hitta något ni tycker är läsvärt här hos mig. // Therese

RSS 2.0