Bra träningspass idag!

Jag började med att promenera upp till skidbacken, sen sprang jag ett varv i intervallform. Så skönt! Sen gick/joggade jag ett varv till och efter det gick jag hem, när jag kom hem var jag så slut att jag mådde lite illa, men efter ett mål mat och en dusch var jag mig själv igen! Jag älskar den här känslan av "slutkördhet" efter ett träningspass, det är väl för att man känner sig så duktig skulle jag tro.
Varför skriver man om sin träning egentligen? Jag har en vän som ställde den frågan i sin blogg för ett tag sen. Hon menade på att många bygger upp en fasad, framför allt på Facebook, där de målar upp hur duktiga dem är hela tiden. Skryt helt enkelt som de vill smeta in i ansiktet på alla andra. Jag vet inte om det är så, jag vet bara att jag skriver om min träning för att det peppar mig! Jag tänker så mycket på träning hela tiden att jag bara vill få det ur mig! Och dela med mig till de som är likasinnade. MEN sen är jag en "periodare" också, emellanåt får jag besök av latmasken som lägger beslag på min ork och lust. Men nu har jag ett mål med min träning och det ska uppnås inom 1 år, målet är högt siktat men skam den som ger sig! Jag vet inte om jag kommer klara det, men provar jag inte så vet jag inte. Simpel as that.

Idag fick jag även hem mitt H&M-paket, och för en gångs skull passade alla kläderna perfekt! Och allt motsvarade mina förväntningar gällande material och modell. Jag hade en runway här hemma ikväll för min man och våra barn, självklart tyckte flickorna om allt, de är ju sin mammas flickor! ;-) Skämt å sido, min man godkände tom också kläderna, trots att det mesta var av mörka färger och han tjatar jämt på mig att jag borde ha kläder i mer färg. Han tycker jag är "feg". Själv föredrar jag att kalla mig själv för "stilren"... ;-)

Imorgon åker vi och hämtar hem vår Nova som är hos Petras hane Ummi på parning. Nu ska vi bara hålla tummar och tår sen också att parningen lyckats och att hon kommer få små småttingar i början på november. Huset är inte riktigt detsamma utan henne så det ska bli skönt att få hem henne. 
 
Nu blir det en kopp te och mys med maken i tv-soffan, det är faktiskt inte helt fel att hösten är på ingång, blir mycket mer mys då med alla tända ljus och gosiga filtar - tycker i alla fall jag =)

Dior made my day!

Äntligen kom mina nya solglasögon! Som jag väntat och längtat! Jag har letat, köpt och haft så många olika modeller av solglasögon de senaste åren, men inte lyckats hitta någon modell jag trivts med i någon butik överhuvid taget. Ni vet hur det är när man vet i sitt huvud vad det är man vill ha, men bara inte lyckas hitta det. Frustrerande! Men så helt plötsligt en dag när vi satt vid poolen så dök en tjej upp, Catrin Lannerstedt fick jag senare veta att hon hette. Hon hade dem snyggaste solglasögonen på sig som jag någonsin sett. Jag kände att jag inte kunde sluta stirra så till slut var jag tvungen att fråga varifrån hennes solglasögon var, och det är jag så himla glad för att jag gjorde! För när jag kom hem började jag leta efter dem, vilket inte visade sig vara helt enkelt, men till slut hittade jag dem! Jag beställde och nu 2 veckor senare har jag dem hemma! Hon hade visserligen de som är i brun modell, och dem är vrålsnygga på henne som var blond, men eftersom jag är brunett och känner mig mer bekväm i svart så blev det den givna färgen för mig.
Det allra bästa med dem är att de är helt galet lätta i vikt så man känner knappt att man har dem på sig. Inatt kommer jag med största sannolikhet somna med ett leende!





Kattungar på G

Nu ikväll var vi och lämnade Nova hos Ummi, så om ca 2 månader hoppas vi på smått! Den här hanen tror vi kommer passa perfekt ihop med Nova. Jag hoppas verkligen på något att spara i denna kullen, och gärna då en liten tös. Ummi är fin på alla sätt och vis! Lika mycket till utsida som till insida. Jag fotade massor men det blev verkligen inte en enda bra bild eftersom ingen av dem var speciellt sugna på att posera framför min kamera, men hur som helst så bjuder jag på dessa 2 bilder.
Vi  tackar Petra å det ödmjukaste för erbjudandet att låna denna stiliga hanen

Underbar...

http://www.youtube.com/watch?v=KaasJ44O5lI&feature=player_detailpage 

Shopping shopping shopping!

Dagen bästa köp: Stora bling-blingörhängen från Snö. Så himla snygga!



Idag har jag även införskaffat mig min allra första gjutjärnsgryta. Ja så är det, jag har faktiskt aldrig ägt en. Denna är från Hellmanska Gården i Nyköping och heter "La Familiga" Så alla mina vänner som är sugna på en mustig gryta i höst, bara att ni hör av er så fixar jag! ;-) 



När jag och flickorna ändå var på Hellmanska gården passade vi även på att fika på deras urmysiga café där. Min yngsta dotter tog en cheescake med körsbär uppepå och hennes storasyster tog en stor mjuk och alldeles färsk kanelbulle. Jag fick en slät kaffe. Det är inte alltid kul att köra min diet, men jag är så bestämd på mitt mål och jag SKA klara det! Det är ju trots allt detta fikande och okynnestuggandet som är min stora last här livet. Bara att stålsätta sig. 

Det var så skönt att få komma iväg med dem och bara sitta ner tillsammans och bara vara. De pratade i mun på varandra och berättade om allt de får lära sig i skolan och allt roligt dem gör på fritids. Jag, jag bara lyssnade och njöt. Kvalitetstid, det är just vad dessa stunder är.

H&M och kalkonrullar

Idag sprang jag spåret igen och gjorde det "alá intervall". Jobbigt så man nästan kräks under tiden men efteråt alltså, så himla skönt! Jag avslutade med att rejsa uppför den längsta backen, helt galet jobbigt men nu är jag så där skönt mör i kroppen så det var totalt värt det!
Min familj hade redan ätit när jag kom hem så jag gjorde egen mat. Idag blev det något superenkelt men jättegott! Kalkonskivor som man lägger ett salladsblad i och en tunt skivad tomat, sen toppar man med Keso, (den med chilismak) innan man rullar ihop dem till rullar. Nyttigt, enkelt och gott.

Nu till något helt annat! Hur snyggt är inte detta?







Ja, jag kunde i alla fall inte motstå, så ett paket från H&M är på väg hem till mig, får vi hoppas det passar sen bara också, det är ju alltid 50/50...

Imorgon är det fredag, och jag tänker förgylla min helg med lite shopping och familjemys i stora lass! Det gäller att ta till vara på helgerna nu när vardagen kickat in och rutinerna är i rullning igen. 
Nu ska vi jobba på ända fram till julens långledighet, men det går nog rätt snabbt skulle jag tro, man får planera in lite roliga saker att göra under hösten så känns den inte så mörk och tråkig helt enkelt. Jag har lite på gång, men det är inget jag kan skriva om här eftersom min man läser bloggen då och då, och kanske blir det en överraskning för honom. Men bara kanske... ;-)

Vem uppskattar inte en riktigt god choklad?

Jag tror faktiskt att jag aldrig träffat en människa som påstått sig ogilla choklad. För det gör väl ändå alla människor?
Sen kan man ju tycka om olika choklad, en del vill ha ljus andra mörk, en del vill ha sin ren medans andra vill ha sin smaksatt. En del vill dricka sin varm, andra kall. Hur man än vill ha sin choklad så tycker nog alla om den på ett eller annat vis. Idag när jag slutat jobbet tog jag mig en långpromenad med hunden. Så kom jag till vårt lilla centrum där vi har världens mysigaste lilla Marsipan och Chokladbutik. Dem tillverkar och säljer all typ av konfektyr man som chokladälskare kan drömma om, rena himmelriket för den som tycker om godis både för gomen och ögat.
Jag bestämde mig för att plocka ihop en påse till en av mina bästa vänner här i livet, utan henne skulle jag nog bli knäpp tänker jag ibland. Och jag är helt kass på att visa henne hur mycket hon betyder för mig, men imorgon ska hon i alla fall få en påse med massa gottis, hoppas hon kommer tycka om den. Jag köpte drickchoklad med mint, en chokladkaka smaksatt med hallon, en stor fransk chokladbakelse och några små praliner på lösvikt. Expediten satte iordning det till ett jättevackert celofanpaket. Hoppas hon kommer tycka om det jag satt ihop åt henne nu bara. Alla ni som älskar det ljuva i livet, ni får inte missa detta lilla smultronställe!! Jag länkar till deras sida för den som vill kika in! http://kutterkonfekt.se/marsipan-choklad-marsipankonfekt-handgjorda-marsipanfigurer-praliner-cafe-butik.shtml
 

Lucky me...

Som har den här stora idrottsarenan inte ens 100 meter från mitt hem! Det finns egentligen inga ursäkter, bara att knyta skorna och knata ut! Idag skulle jag ju egentligen gett mig ut i spåret och sprungit det åtminstonde ett varv, men så pratade jag med en god vän på jobbet som är väldigt duktig när det gäller all sorts träning, denne tipsade mig om att jag borde tänka på att inte gå ut alltför hårt eftersom jag ju är rätt otränad nu. Han tyckte istället att jag skulle springa samma planerade sträcka som i spåret men på arenan istället, som ju är plan mark. Backar kan jag ta itu med lite senare när jag fått upp flåset ordentligt och musklerna i benen är med på noterna lite mer igen. Hans tips kändes helt rätt för mig, så jag tackade tacksamt för dem och gav mig genast ut på arenan när jag kom hem från jobbet. Målet ju var att springa 2,4 km i spåret som minst och det klarade jag i alla fall på arenan! Jag gjorde det! Jag sprang 2,4 km utan att sacka efter eller stanna en enda gång! Inte mycket att skryta över för den som är vältränad, men jag är stolt över mig själv! =)
Målen jag sätter upp i min träning är inte att bli lika bra eller bättre än någon annan, utan att hela tiden förbättra mig själv. Det är så jag tänker, det är mina egna resultat jag ska nå eller gärna slå. Jag är inte, har aldrig varit och kommer aldrig bli någon elitidrottare. Punkt slut. Men att vara i ok kondition är ett måste för mitt välmående! =) 

Vilodag

Och en väldigt välbehövlig sådan! Jag lider och njuter på samma gång av träningsvärk i mina ben. Helt galet att värk kan kännas så skönt! Fast det är ju bara för att man känner sig så duktig och sund när man känner av sin träning dagen efter.
Att ha vilodag är ju faktiskt nödvändigt för att kroppen ska kunna ta till sig av träningen man utför. Men imorgon, då SKA jag ta mig igenom spåret springandes UTAN "gå-pauser" åtminstonde 1 varv! Nu måste det bara gå!!
Jag älskar ju intervallträning så planen för den här veckan är att springa spåret imorgon och sedan köra intervallträning på onsdag, promenera på torsdag och ha vilodag på fredag. Så ska jag springa igen på lördag och köra intervall igen på söndag. Känns som en bra plan, hoppas bara jag lyckas hålla den också.

Idag hade jag min första arbetsdag efter 4 veckors semester. Det flöt på bra och det var riktigt mysigt att träffa mina underbara arbetskamrater igen. Det kommer vara mycket roligt som händer på jobbet under hösten och jag ser faktiskt fram emot den. Ja, faktiskt, jag som annars tycker hösten är en rätt tråkig och tung årstid, hela november är ju så mörk och ruggig, men den månaden behövs den med för att man ska uppskatta alla andra månader. 

Nu ikväll har jag lusläst ELLE:s stora modebilaga och har hittat en del jag kommer drömma om och sukta efter hela hösten, men vad det är för fina saker, det berättar jag i ett annat inlägg någon senare gång.

"Bättre ha de glatt på is än att gå i lera å sörja"

Mycket kloka ord!  ;-)

"Det du säger om mig säger oftast mer om dig än vad det säger om mig"

Läst på Facebook

"Livet är för kort för att tillåta sig att förolämpas"

Sagt av Esther Freud, skribent.

Höstens doft

...för mig blir denna Giorgio Armani, Acqua di Gioia. Ren och fräsch doft som ger en frisk känsla. 
Så för er läsare som funderar på om ni ska förnya er doft i höst, dofta på Acqua di Gioia! Den är svår att motstå!
 

Att motionera tillsammans med sin hund

Är inte alltid det lättaste. Vaknade tidigt idag och bestämde mig för att ge mig ut i skogen för en runda med hunden, tänkte det kunde vara skönt att komma ut innan alla andra vaknat till liv så vi fick ha skogen lite för oss själva, dessvärre var det många fler än jag som tänkte samma sak. Aldrig har väl spåret varit så fullt av folk, och eftersom min hund är en rätt stor boxer vill jag inte gärna möta folk direkt på spåret eftersom en del männsikor kan vara hundrädda, så så fort vi möter någon viker vi av från spåret och ibland blir vi stillastående en stund tills de passerat. Inga jätteproblem iof, men lite halvdrygt att då och då behöva avbryta sin träning pga möte. Tror vi testar att springa tillsammans en sen kväll nästa gång istället.
Hur som helst, idag var första gången jag testade appen RunKeeper och den var så bra, fattar inte att jag inte testat den innan. 7 km blev det idag och det kändes kan jag säga för min otränade kropp.
Efter det rullade dagen på i en faslig takt, först var jag iväg med min yngsta dotter på barnkalas, sen åkte vi en sväng till min bästa vän och tittade på hennes fina kattungar, och efter det blev det några timmars kantarellsök i skogen, och nu har jag ställt en biffstroganoff på långkok på spisen, jag får lov att skippa riset som de andra i familjen får serverat, istället tar jag extra mycket sallad, det är ändå desto godare att fylla ut tallriken med. Hade tänkt låta bli kolhydrater några veckor nu och se om det ger något resultat.

Imorgon börjar verkligheten igen, semestern är slut och vardagen kickar in. Men icke att fördöma, rutiner och vardag behövs de med för att man ska uppskatta semestern.

Smycken som förgyller

Det gör Diddis underbara bling-bling smycken tycker jag. Denna ring och detta halsband är smycken som jag bara var tvungen att köpa, älskar dem! Halsbandet har en 94 cm lång kedja och ringen är stor, precis som jag gillar det!

 
Här längst ner ligger en bild av ELLEs senaste nummer. Jag har alltid läst ELLE sedan jag var en tonåring hemma hos min mamma eftersom hon alltid prenumererat på den. Men nu när det var en stor modespecial med 352 sidor höstmode var jag tvungen att slita ner den från tidningsstället på vår Ica-butik. Jag fullkomligt ÄLSKAR denna tidning! Ska bli väldigt spännande kvällsläsning att se vad ELLE tycker vi ska bära för plagg i höst. H&M:s katalog var enligt mig i år en ren katastrof, fy, jag tyckte om max 4 plagg - på sin höjd! Gillar inte varken senapsgult eller vinrött och har mycket svårt att se mig själv i dessa färger, men men, när det får sjunka in så kanske man faller för det. Vem vet? Intressant blir det i alla fall.

Sit up

Jaaa, så var det ju det här med en RIKTIG sit up, inte det enklaste, och jag ser ut som en skakig pajas när jag håller på för just nu är jag ur form, men om 1 år SKA det här gå lika lätt för mig som det gör för henne! ;-) http://youtu.be/1fbU_MkV7NE 

Crunhes

För att jag älskar crunches! Varsågoda! http://youtu.be/Xyd_fa5zoEU 

Riktigt god och nyttig mat

Qinoa med rödlök, grillad Haloumi, paprika, soltorkade tomater och färsk basilika. Mat kan knappast smaka mer fräscht än så här! Koka gärna ett ägg och dela i två halvor till också. Funkar lika bra till vardags som till helgen. Lycka till!

Qinoa med rödlök, grillad Haloumi, paprika, soltorkade tomater och färsk basilika. Mat kan knappast smaka mer fräscht än så här! Koka gärna ett ägg och dela i två halvor till också. Servera med 3-4 skivor tunt skivad Serano. Ringla till sist över en god Cremébalsamico. Funkar lika bra till vardags som till helgen. Bon apetit!

Mitt allra första blogginlägg

Så där då, not a virgin anymore. Trodde inte att jag skulle falla ner i "Bloggträsket" eftersom jag ju inte är en alltför öppen människa av mig, jag hör nog till de mer privata personerna, om man inte känner mig förstås, då är jag en riktigt öppen människa. Men här är jag visst nu, i mina allra första bloggartag. Men - den som tror att den ska få läsa om mitt innersta och mina hemligeter kan sluta läsa nu direkt, för detta är inte min dagbok, bara en sida där jag kommer dela med mig av allmäna saker. Så det så! ;-) Jag kommer skriva om recept jag gillar, träningsformer jag gillar, mina katter, modet jag gillar, musik jag gillar, inredning jag gillar, resor och annat som är lite halvt "oprivat".
Hoppas ni kommer finna en del saker här som ni gillar. Och varmt välkommna alla läsare! // Therese

* Lounge For Stars *

Jag trodde aldrig att jag skulle bli en bloggare, men jag har nog helt enkelt för mycket att dela med mig av här i livet. I den här bloggen tänkte jag skriva om mig, mitt liv och en del av vad som sker runt om mig. Tänkte dela med mig av kloka ord jag hör och har hört. Men denna blogg kommer även handla om mode och inredning som hör till mina stora intressen, och även om min kattuppfödning (Devon Rex-katter) som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag kommer även skriva en del om träning och nyttig mat. Hoppas ni ska hitta något ni tycker är läsvärt här hos mig. // Therese

RSS 2.0