Vilodag och bra träning efter det.

I veckan som gått var jag faktiskt tvungen att ta mig en vilodag för jag kände mig helt slut i kroppen och behövde nog ta en break. Det kändes bra att göra det och dagen efter återkom jag med nya krafter och var superladdad för att köra på igen. Det var ju inte tänkt så från början, alltså att jag skulle ha någon vilodag, men ibland måste man lyssna på kroppen och bara göra det som känns rätt. Träningen har rullat på bra och jag når hela tiden nya mål i min träning. Älskar att jag får känna mig lite smidigare och starkare, även om jag har långt kvar till jag kan känna mig helt nöjd. Men varje dag som jag äter nyttigt och tränar känner jag mig ett steg närmare mitt mål.
Ha en skön vecka allihopa! =)

Helgen som gått

Helgens träning har gått bra, men jag har känt mig rätt så trött för att vara ärlig. Men jag känner att jag presterar bättre och bättre i min träning hela tiden. Har kommit underfund med att det förmodligen sitter mer i huvudet än i kroppen vad jag klarar av. Om jag bara tror på mig själv så kan jag mer än jag kunnat hoppas på. I fredags kom jag sent till gymmet så jag fick ha det helt för mig själv, underbart!! I lördags gymmade jag vid 16-tiden och då fick jag köa till maskinerna i början men efter bara 10 minuter började folk droppa av och då flöt allt på som jag ville. Igår tränade jag med min man på brandstationen. Det gymmet är inte alls lika fräscht och "uppdaterat" som gymmet jag annars går på men det spelade mindre roll för det dög till de övningarna jag skulle göra just nu. Och dessutom är det ju alltid roligt att få träna med maken nån gång då och då.
Kosten rullar på och smakar bättre och bättre, i början tyckte jag det var så där, men nu börjar jag verkligen tycka om exempelvis muslin jag hade så svårt för i början. Skam den som ger sig.
Ha en skön måndag alla!

30 dagar i sträck

För den som undrar om jag verkligen gymmar och tränar varje dag så kommer svaret här. Ja, just nu gör jag det. Jag kör ett träningsprogram med diet på 30 dagar. Jag VET att detta inte är idealiskt eller alls att rekomendera, återhämtning och vila är MINST lika viktigt som själva träningen, men detta är helt enkelt för att få en kickstart på det nya året och för att förhoppningsvis tappa några kilon. Den här metoden är beprovad och givetvis ihopsatt av en mycket duktig PT så det är inget "eget påhitt"  Han som kommit på metoden har skrivit en bok om det och människor överallt ifrån har hakat på och det har blivit en stor succé!   
Träningen idag gick bra. Det känns så skönt att vara igång igen efter ett ALLDELES för långt uppehåll!
Min träningskompis har dessvärre fått värk i nacken så hon har inte kunnat vara med de senaste dagarna, men idag var hon iväg hos kiropraktorn och så har hon lovat att vila och ta det lungt, så hoppas vi hon är på banan snart igen, det är roligare att ha henne med mig på gymmet!
Nu blir det kvällsmat, minikeso med kiwi. Yummi yummi! =)

Dagens kloka ord

God mat och lyckad träning!

Ja idag gick det bra på gymmet. Jag var där lite tidigare än igår så jag kunde välja fritt bland motionsmaskinerna. Jag kör ett finesspass som inkluderar 2 kortare motionspass och idag flöt dem passen på som en dans, kändes så himla skönt!! Efter gymmet åkte jag ner på stan för att hämta ut ett paket från H&M. Jag hade beställt en träningsjacka och ett träningslinne. Måste slå ett slag för H&M:s träningskläder, jag har köpt träningskläder där förr och tycker dem håller jättebra kvalitet! Jag hade beställt ett par löparbyxor också men dem kommer senare. Hoppas jag blir lika nöjd med dem som med kläderna innan!
Kvällarna går så fort. Man tränar, lagar middag och sen är det läxläsning med barnen och lite kvalitetstid med pyssel om det hinns med, och sen är det bara att hoppa i sängen. Så är det
bara och jag skulle väldigt gärna ha fler kvällstimmar, men man kan ju inte få allt här i livet! ;-) 
Nu blir det soffan och tv:n en stund. Ha en bra kväll allihopa!

Love this... ^^

 

Januarigym...

ALLA verkar vilja komma iform i januari. Igår var det minst sagt knökfullt på gymmet och jag som var sugen på löpbanden kom inte åt dem en enda gång! Istället fick jag köra Crosstrainer och sen cykla, det var ju sådär. Nåja, det lugnar snart ner sig. Till mars tror jag det är som vanligt igen.
Igår körde jag storkok i köket igen. Jag ungsgrillade 3 st stora kycklingfileér och kokade massor med Qinoa, så nu har jag färdigt i veckan att bara värma. Perfekt! Detta med att komma i form igen är rätt så bökigt innan man trillat in i rutinerna igen. Man får inte glömma att ta med sig mellanmål till jobbet, eller träningskläder och tillbehör så som skor och vattenflaska. Allt blir så mycket lättare om jag packar i ordning allt kvällen innan istället för på morgonen, då är det bara att grabba tag i sakerna och gå sen liksom. Igår hade jag inte min träningskompis Ullis med mig på gymmet så jag fick köra själv, men det gick bra. Jag måste säga att jag är imponerad över hur snabbt man faktiskt kan bygga upp sin kropp igen med en bra kost och massa vilja. Jag har bara kört detta fitness-passet nu i lite mer än en vecka, men fixar redan tex plankan och finska solstolen på bättre tid än i början. Känns jättebra! =)
Igår fyllde min bättre hälft år och då blev det lite fika på kvällen för honom och barnen, men jag lät bli, åt Kesella med jordgubbar istället. Funkar det med! =)

Ha en skön dag alla läsare!

Blickar framåt

...med en tro om att denna våren och detta året kan komma att bli bra. Om ungefär en månad ska jag på kryssning med jobbet och en vecka efter det åker jag med min underbara make och våra barn till Thailand. ME LIKE!!
Sen tränar vi och jobbar på till sommaren, och då bär det av till Cypern med svägerskan och hennes familj. SWEET!
Året som gått har varit tungt. Vi förlorade 2 fina släktingar, en på min sida och en på Patriks, sen fick vi ta bort vår underbara hund Otto, vila i frid! <3 Sen har det varit lite upp och lite ner i livet rent allmänt, har helt enkelt haft ett "berg-och-dal-bane-år" Men jag tror verkligen 2013 kommer bli annorlunda. Jag ska träna, äta massa god och nyttig mat, umgås med nära och kära, resa lite grann, jag ska ta hand om mig, både i kropp och själ. Man lever en gång och då ska man banne mig få må bra! Sen ska jag givetvis spendera massa kvalitetstid med mina fina barn. Balsam balsam balsam för min själ.
Tankens kraft är hos mig mer nu än någonsin tidigare! =)
Jag har satt upp lite mål i min träning och hoppas klara av dem, men jag tävlar bara mot mig själv och om jag inte lyckas fullt ut så har jag säkert lärt mig något på vägen dit. Hoppas kroppen tycker som jag bara, men jag startar försiktigt så ska det nog gå bra.
Nu är det strax dags att knyta skorna och knata iväg till gymmet. Ska möta upp bästa Ullis för ett Fitnesspass! =)
Adios så länge!

YOU

Så är det.

Tillbaka!

Hej alla!

Den här bloggen lades visst på is ett bra tag, nästan ett år... Skäms på mig! Jösses vad tiden går! Nåja, nu ska i alla fall försöka bättra mig. Jag har nog rätt mycket att uppdatera om, men det får bli vart eftersom. Just nu gymmar jag på SportsClub i Trosa med min kompis Ullis, eller inte JUST NU men vi har kört igång och ska köra ett fitnesspass minst 3 gånger i veckan tillsammans. Jag kör det nog själv de dagarna hon inte kan vara med men varvar med powerwalks och jogging. Har beställt lite nya löpar-och-tränings-kläder och känner mig galet pepp! Tuggade ju tyvärr alldeles för friskt under julen och la på mig massor extra... Nåja, är man glupsk får man jobba desto hårdare efteråt. Nu är det bra kost och träning som gäller. Ska bli skönt att komma i form igen. I förra veckan körde jag ett löpbandspass på Brandstationsgymmet på tisdagen, och sen blev det Fitnesspass på SportsClub i onsdags, torsdags och fredags. Vilodag i lördags och ett nytt Fitnesspass i söndags. Ikväll kör jag och Ullis igen och det är jättebra att ha en kompis som henne att träna med, hon peppar så bra!
Hörs snart igen... Jag lovar!! ;-)

* Lounge For Stars *

Jag trodde aldrig att jag skulle bli en bloggare, men jag har nog helt enkelt för mycket att dela med mig av här i livet. I den här bloggen tänkte jag skriva om mig, mitt liv och en del av vad som sker runt om mig. Tänkte dela med mig av kloka ord jag hör och har hört. Men denna blogg kommer även handla om mode och inredning som hör till mina stora intressen, och även om min kattuppfödning (Devon Rex-katter) som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag kommer även skriva en del om träning och nyttig mat. Hoppas ni ska hitta något ni tycker är läsvärt här hos mig. // Therese

RSS 2.0